Het organiseren van een babyshower.

Gepubliceerd op 28 april 2023 om 17:04

Een babyshower is een geweldige manier om de komst van een nieuwe baby te vieren en om de aanstaande moeder te verwennen. Het regelen van een babyshower kan echter overweldigend zijn, vooral als het je eerste keer is. 

Hier zijn enkele tips om je te helpen een geweldige babyshower te organiseren.

1. Kies een geschikte datum en tijd:
Begin goed op tijd! 6 tot 8 weken van tevoren is ideaal. Kies een datum die past bij de planning van de aanstaande mama en die ook goed past in de agenda van de genodigden. Kies ook een tijdstip dat handig is voor iedereen. Het is meestal beter om het feestje te plannen in het weekend, zodat meer mensen kunnen deelnemen.

2. Maak een gastenlijst:
Overleg met de aanstaande mama en maak een lijst van mensen die je wilt uitnodigen voor de babyshower. Dit kunnen vrienden, familieleden, collega's en andere mensen zijn die dicht bij de aanstaande moeder staan.

3. Kies een thema:
Een thema kan het feestje extra leuk maken. Overleg met de aanstaande mama over een thema dat past bij haar persoonlijkheid en interesses. Het kan gaan over kleur, patronen, diertjes, eten, ...

4. Kies een locatie:
Een babyshower kan thuis worden gehouden maar het kan ook leuk zijn om een locatie buiten de deur te kiezen. Kies dan voor een locatie die past bij het aantal gasten en het thema van het feestje.

5. Plan activiteiten:
Bedenk en plan activiteiten die passen bij de aanstaande mama en haar gasten. Dit kan een speurtocht zijn, spelletjes, quizzen, een fotoshoot of creatieve activiteiten zoals knutselen of het versieren van rompertjes.

6. Versieringen:
Versier de locatie met ballonnen, slingers en andere decoraties die passen bij het gekozen thema. Denk ook aan een fotobooth, waar gasten leuke foto's kunnen maken met de aanstaande mama. 

7. Maak een cadeau lijst:
Vraag de aanstaande mama om een lijst met cadeauwensen te maken. Dit kan helpen om cadeaus te geven die echt nuttig en gewenst zijn.

8. Catering:
Zorg voor eten en drinken. Of je nu kiest voor een buffet of een sitdown maaltijd, zorg ervoor dat er voldoende is. Je kan ook speciale hapjes en drankjes maken die passen bij het thema van de babyshower. Zorg ervoor dat er ook opties zijn voor mensen met dieetbeperkingen.

9. Maak een planning:
Maak een planning voor het feestje en zorg ervoor dat alles op tijd geregeld is. Dit voorkomt stress en zorgt ervoor dat het feestje soepel verloopt.

10. Maak een bedankje:
Bedank de gasten voor hun komst en steun met een klein bedankje, zoals een kaartje of een klein cadeautje. Dit kan een leuke herinnering zijn aan het feestje.

 

Tot slot, vergeet niet dat de babyshower vooral een moment van gezelligheid en liefde is. Het gaat erom de aanstaande mama in het zonnetje te zetten en haar te laten weten hoeveel ze voor jullie betekent. Maak er een mooie dag van en geniet samen van deze bijzondere gelegenheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.