Algemene Voorwaarden

De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van een motief, binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering.

Verkoper
Er wordt naar Gifts and Things verwezen als zijnde verkoper. Ingeschreven in de kruispuntbank der ondernemingen onder het nummer:0560.808.864
Het BTW nummer is: BE0560.808.864
Gevestigd: Lange Pennincstraat 43 te 2800 MECHELEN

Verkoopovereenkomst
De overeenkomst komt tot stand tussen Gifts and Things en de meerderjarige koper. Ieder die een bestelling bij ons plaatst, verklaart zich akkoord te gaan met deze voorwaarden. Gifts and Things behoudt zich het recht deze voorwaarden te wijzigen naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande waarschuwing.

Bestellen
Door een bestelling te plaatsen geef je een akkoord met de verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden.

Prijzen, oplevering en productinformatie
Al onze prijzen zijn in euro, inclusief 21% BTW, exclusief verzendkosten. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders aangegeven. Gifts and Things houdt zich het recht, de prijzen en/of productinformatie te wijzigen. Indien een korte tijd later, een al aangekocht product afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil.
Gifts and Things tracht zo goed mogelijk fotomateriaal en productomschrijving duidelijk te maken of te omschrijven. Afgebeelde kleuren kunnen bijgevolg afwijken van de werkelijke kleuren van de producten.
Voor ontwerpen op maat wordt steeds op basis van een offerte gewerkt. De exacte kostprijs van maatwerk is steeds afhankelijk van het aantal stuks dat afgenomen wordt en de uitwerkingskost van het gevraagde design. Voor maatwerk kan deze dus enkel bepaald worden na correcte en gedetailleerde informatie over plaatsing, logo, aantallen,… van u te hebben ontvangen.
Offertes hebben en geldigheidstermijn van 7 dagen (vanaf verzenddatum). Alle opdrachten worden bij Gifts and Things voor aanvang van de opdracht op voorhand betaald. De aankoop van materialen en in productie gaan gaat in van zodra het totaalbedrag voldaan is. Bij grote bestellingen is werken op basis van een voorschot van 50% ook mogelijk. Hiervoor zijn andere voorwaarden van toepassing.
De tekst op gepersonaliseerde artikelen wordt exact gemaakt zoals door de klant aangeleverd. Gifts and Things kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor spelfouten en foutief doorgegeven personalisering voor artikelen. Bij grotere aantallen (vanaf 10 stuks) en bestellingen waarbij ontwerp op maat van toepassing is, is de levertijd afhankelijk van de levertermijnen van de materialen en het aantal stuks dat geproduceerd moet worden. De oplevertermijn wordt in deze gevallen individueel bekeken met de klant.

Betalen
Veilig betalen kan bij ons: online, via overschrijving of cash gebeuren.
Online via bancontact
Voor de verwerking van onze online betalingen werken wij samen met payment service provider Mollie. Je hebt de mogelijkheid om te betalen via Bancontact/Mister Cash. Alle betalingen gebeuren in een veilige omgeving. Mollie is hiervoor PCI DSS gecertificeerd.
Via overschrijving
Wij bezorgen na de bestelling, per mail, een orderbevestiging, waar de juiste betaalgegevens op staan vermeld. Uw aankopen + de eventuele kosten voor verzending worden in vermeld.
Het totaalbedrag, zoals vermeld op de orderbevestiging, moet binnen de 5 kalenderdagen overgeschreven worden op rekeningnummer:
IBAN: BE11 9796 3614 0048
BIC: ARSPBE22
Op naam van: Teresa Augello, Lange Pennincstraat 43 te 2800 MECHELEN
Opgelet ! Vergeet niet om uw ordernummer bij de mededeling toe te voegen.
De gereserveerde accessoires worden 5 kalenderdagen bijgehouden. Hebben we na die 5 kalenderdagen nog steeds geen betaling ontvangen of iets vernomen, dan worden de goederen terug te koop aangeboden.
Offertes hebben en geldigheidstermijn van 7 dagen (vanaf verzenddatum). Alle opdrachten worden bij Gifts and Things voor aanvang van de opdracht op voorhand betaald. De aankoop van materialen en in productie gaan gaat in van zodra het totaalbedrag voldaan is. Bij grote bestellingen is werken op basis van een voorschot van 50% ook mogelijk. Hiervoor zijn andere voorwaarden van toepassing.
Cash betalen
U kiest om cash te betalen, geen probleem, maar dit kan enkel als u de goederen komt afhalen op de maatschappelijke zetel (Lange Pennincstraat 43, 2800 MECHELEN)
U kan ter plaatse alsnog kiezen om cash of via bancontact te betalen!

Leveren en verzenden
Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, wordt uw pakket verzendklaar gemaakt.
Opgelet ! Houd er rekening mee dat de betaling enkele werkdagen in beslag kan nemen.
Binnen de 1 tot 3 werkdagen na ontvangst van betaling versturen wij deze met DPD of via Bpost. De kosten voor een verzending aan huis bedraagt 5,50€ voor België en 9,50€ voor Nederland. Er kan ook gekozen worden om de leveringen in een parcelshop van DPD te laten leveren, voor België komt dit op 3,50€ en voor Nederland op 6,50€. Tijdens het afrekenen kunt u een keuze maken waar u graag de levering ziet gebeuren. Alle bestellingen boven de 99,00€ worden gratis verstuurd, enkel binnen België.
Opgelet ! De leveringstermijnen zijn louter indicatief. Gifts and Things kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen die worden opgelopen door de verzendfirma en/of buiten onze wil om.
Bij grotere aantallen (vanaf 10 stuks) en bestellingen waarbij ontwerp op maat van toepassing is, is de levertijd afhankelijk van de levertermijnen van de materialen en het aantal stuks dat geproduceerd moet worden. De oplevertermijn wordt in deze gevallen individueel bekeken met de klant.
Bij een verzending via DPD, wordt uw pakket tot 3 keer aangeboden op de door u opgegeven adres. Bij afwezigheid krijgt u een bericht in de bus. U moet zelf contact opnemen met DPD om verder een dag/uur af te spreken. Geeft u daar geen gehoor aan, dan wordt uw pakket naar ons teruggestuurd. Moet deze toch opnieuw verstuurd worden, dan zullen er bijkomende verzendkosten aangerekend worden.
Bij een verzending via Bpost, wordt uw pakket éénmalig aangeboden door de postbode op de door u opgegeven adres. Kleine pakketten worden indien mogelijk in de brievenbus gedeponeerd. Grotere pakketten kunnen bij afwezigheid op het postkantoor afgehaald worden. Geeft u daar geen gehoor aan, dan wordt uw pakket naar ons teruggestuurd. Moet deze toch opnieuw verstuurd worden, dan zullen er bijkomende verzendkosten aangerekend worden.
Opgelet ! De koper bezorgt het afleveradres. Indien deze foutief blijkt te zijn, valt dit onder de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten.
Gratis afhalen op de maatschappelijke zetel: Lange Pennincstraat 43 te Mechelen is steeds mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

In principe is een artikel dat niet meer leverbaar is, ook niet terug te vinden in de webwinkel. Hier moet het nodige voorbehoud gemaakt worden voor fouten in het voorraadprogramma. We vragen daarvoor begrip te hebben. Indien een artikel toch niet meer beschikbaar blijkt te zijn, dan wordt u daar zo snel mogelijk op de hoogte van gebracht en bij eventuele betaling worden deze eveneens zo snel mogelijk terugbetaald.
Voor leveringen buiten België en Nederland worden de verzendkosten via mail doorgegeven. We vragen om steeds eerst contact met ons op te nemen alvorens jullie bestelling te plaatsen. Laat ons weten naar welk land de goederen verstuurd moeten worden, we zoeken naar een goedkope manier om te verzenden en laten dit zo snel mogelijk weten. Via mail leggen we dan uit op welke manier u alsnog kan bestellen. Een laatste en definitieve mail, met de aankopen + verzendkosten zullen er in worden vermeld. Enkel dit bedrag is de juiste, we vragen om geen rekening te houden met de prijzen tijdens de bestelprocedure.

Ruilen en retourneren
Indien de accessoires die u hebt besteld niet volgens verwachtingen zijn, heeft u het recht deze te ruilen of retourneren.
U moet ons zo snel mogelijk en enkel schriftelijk dit laten weten. Vermeld steeds in de mail of het om een omruiling of retour gaat.
De goederen moeten binnen de 14 kalenderdagen in originele verpakking, in onbeschadigde en ongebruikte toestand, voorzien van alle etiketten en labels, worden terugbezorgd. Voldoende frankeren en opsturen naar:
Gifts and Things
Lange Pennincstraat 43
2800 MECHELEN
Eventueel binnen brengen op de maatschappelijke zetel is ook mogelijk. Even via mail informeren naar de mogelijkheden.
Niet aangemelde of niet voldoende gefrankeerde retourzendingen zullen niet volledig gecrediteerd worden.
Als deze ons worden terugbezorgd zoals hierboven beschreven, worden die binnen een termijn van 14 kalenderdagen terugbetaald. Verzendingskosten worden niet terugbetaald. Betreft het een vergissing ten wege van Gifts and Things, dan nemen wij uiteraard alle kosten op ons.
Opgelet ! Hou er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor de retourzending. Wij raden u dan ook aan om voor een verzekerde zending te kiezen.
Opgelet ! Een franco retourzending wordt onder geen enkele voorwaarde aangenomen.
Opgelet ! Retourneren geldt overigens uitdrukkelijk niet voor producten die tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de koper. Daarmee bedoelen wij maatwerk, gepersonaliseerde producten.
Opgelet ! Onze verzorgingsproducten en basis oliën vallen ook niet onder het retourrecht. Dit om hygiënische factoren.
Opgelet ! Het retourrecht geldt niet voor aankopen die gebeuren onder de vorm van B2B. Aankopen aangekocht door een businessklant worden niet geretourneerd.

Klachten en klachtenprocedure
Indien u een klacht heeft, stuur ons dan gerust een mail. We nemen elke klacht serieus op en trachten om samen naar een goede oplossing te komen.
Telefonisch zijn wij bereikbaar op het nummer +32 476 23 80 95 (van maandag t.e.m. zaterdag, van 10.00u tot 18.00u, NIET op zon- en feestdagen)
Of per post op het volgende adres: Lange Pennincstraat 43 te 2800 Mechelen.
Elke klacht dient voorzien te zijn van een duidelijke omschrijving en een foto. Er zal zo snel mogelijk geantwoord worden.
Betreft het een vergissing ten wege van Gifts and Things, dan nemen wij uiteraard alle kosten op ons. Bij een fout tijdens de verzending (transporteur), wordt er een klachtendossier bij die partij opgestart en wachten wij het resultaat daarvan af.
Alle andere vormen van klachten, worden afzonderlijk behandeld.
Bij buitengerechtelijke regeling van het geschil is de Consumentenombudsdient van de FOD Economie bevoegd om elke aanvraag tot buitengerechtelijke regeling van consumentengeschillen te ontvangen. Deze zal op haar beurt de aanvraag ofwel zelf behandelen ofwel doorsturen naar een gekwalificeerde entiteit. U kan de Consumentendienst bereiken via deze link: http://www/consumentenombudsdienst.be/nl
Bij geschillen met een grensoverschrijdend karakter kan u bovendien beroep doe op het Online Dispute Resolution platform van de Europese Unie via deze link: http://ec.europa.eu/odr

Ongevallen
Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij gebruik van onze producten!

Herroepingsrecht
De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van een motief, binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering.
Indien u hiervan gebruik wilt maken, gelieve dit mee te delen.
Vul het formulier in dat bijgevoegd is bij de levering ‘herroepingsrecht’ en stuur de goederen in originele verpakking, in onbeschadigde en ongebruikte toestand, voorzien van alle etiketten en labels, voldoende gefrankeerd binnen de 7 dagen na ontbinding van de overeenkomst naar:
Gifts and Things
Lange Pennincstraat 43
2800 MECHELEN
Het volledige factuurbedrag wordt door Gifts and Things aan de koper terugbetaald binnen 10 dagen na ontvangst van de retourzending, indien aan de voorwaarden voor het correct terugsturen is voldaan.
Opgelet ! De verzendingskosten zijn ten laste van de koper.
Opgelet ! Een franco retourzending wordt onder geen enkele voorwaarde aangenomen.
Opgelet ! Het Herroepingsrecht geldt overigens uitdrukkelijk niet voor producten die tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de koper. Daarmee bedoelen wij maatwerk, gepersonaliseerde producten.
Opgelet ! Onze verzorgingsproducten en basis oliën vallen ook niet onder het retourrecht. Dit om hygiënische factoren.

Opgelet ! Het retourrecht geldt niet voor aankopen die gebeuren onder de vorm van B2B. Aankopen aangekocht door een businessklant worden niet geretourneerd.

Privacy
Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Gifts and Things respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.
Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren.
Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Gifts and Things. U dient zich ervan bewust te zijn dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacybeleid te accepteren.
Wat zijn persoonlijke gegevens?
Persoonlijke gegevens omvatten alle informatie betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare persoon. Dit betreft bijvoorbeeld jouw naam, telefoonnummer, of jouw post- en e-mailadres.
Welke gegevens verzamelen we van u?
De persoonsinformatie die we gebruiken, heb je ons zelf meegedeeld door:
. een aankoop in onze webshop
. het aanmaken van een klantenaccount
. het invullen van het contactformulier op de website
. het sturen van berichten via social media
. het contacteren via mail
. het inschrijven voor de nieuwsbrief
Welke persoonlijke gegevens deelt u ons mee:
. Voornaam en familienaam
. Adres
. E-mailadres
. Telefoon- of GSM nummer
De gegevens die automatisch worden verzameld:
Bepaalde gegevens worden verzameld via cookies. Een “cookie” is een klein bestand uitgezonden door de server van de website en geplaatst op de harde schijf van de computer van de gebruiker.
Ook worden bepaalde gegevens automatisch verzameld om oa onze website te verbeteren door gebruik te maken van statistieken.
De gegevens die we hiervoor verzamelen bestaan uit:
. IP adres
. de browser
. gegevens over het toestel
. de externe website die naar ons heeft doorverwezen.
. zoekwoorden
Doel van deze gegevensverwerking.
Wanneer u zich aanmeldt voor een van onze diensten vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Mijnwebwinkel. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Deze informatie wordt niet met derden gedeeld. We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit beleid tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.
Wijzigen van persoonsgegevens.
Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen, of verwijderen van alle persoonlijke informatie die aan ons is verstrekt.
Aanpassen/uitschrijven communicatie:
Het stopzetten van nieuwsbrieven kan door het uitschrijven bij elke nieuwsbrief. De gebruiker heeft het recht om op elk moment kosteloos kennis te nemen van zijn persoonsgegevens, deze te verbeteren, schrappen of te wijzigen.
De gebruiker is geheel vrij om zijn persoonsgegevens mee te delen. Hij dient wel te weten dat bepaalde diensten geweigerd kunnen worden indien hij zijn persoonsgegevens niet invult op het bestelformulier en dat hij als enige verantwoordelijk is voor de juistheid van de gegevens die hij meedeelt.
Hij kan zich echter niet verzetten tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens indien deze verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van de contractuele verplichtingen.
U beschikt eveneens over het recht om een klacht in te dienen bij de Belgische Privacycommissie (https://www.privacycommission.be/nl). Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, Tel +32(0)2 274 48 00, Fax +32 (0)2 274 48 35, e-mail: commission@privacycommission.be
Uitleg over cookies:
Wat is een cookie?
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.
Waar worden cookies voor gebruikt?
Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger.
Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.
Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser.
Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit.
Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?
Deze website plaatst cookies om de volgende redenen:
Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen.
Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies.
Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.
Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren.
Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te `liken`. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is.
AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites.
Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?
Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Toepasselijk recht
Op alle overeenkomsten is enkel het Belgisch wet van toepassing. De rechtbank van Mechelen is exclusief bevoegd.

Copyright
Niets uit deze website mag worden overgenomen, opgeslagen en/of verspreid worden, zonder schriftelijke toestemming aan te vragen.